3. Heilahduksen vaimennus

Tien epätasaisuudet aiheuttavat liikkuvaan autoon iskuja, joita jouset puristuessaan ja venyessään tasaavat. Jouselle on kuitenkin ominaista, että se pyrkii jatkamaan heilahteluaan vielä pitkän aikaa iskun jälkeen. Tällainen heilahtelu olisi autossa epämukavaa sekä heikentäisi renkaiden otetta tiestä ja huonontaisi ohjausvakavuutta. Auton heilahtelua vaimennetaan heilahduksenvaimentimilla ("iskunvaimentimilla").

Autoissa käytetään teleskooppivaimentimia. Heilahduksenvaimennin on kiinnitetty toisesta päästään auton koriin ja toisesta päästään akseliosaan. Vaimentimia on neljä, yksi jokaiselle pyörälle.

Heilahduksenvaimentimen toiminta perustuu siihen, että vaimentimen sisässä oleva öljy pakotetaan kulkemaan ahtaan kanavan (pienen reiän) kautta. Virtausvastuksesta syntyy vastavoima mäntää liikuttavalle voimalle, eli vaimennin vastustaa auton korin ja akselin liikettä (jousen toimintaa).

Akseliston / korin liike aiheuttaa vaimentimen mäntään voiman, joka liikuttaa mäntää sisään - ulos  vaimentimessa. Männän liikkuessa vaimentimen sisällä olevan öljyn täytyy kulkea männän ahtaiden kanavien kautta männän toiselle puolelle. Ahtaat kanavat aiheuttavat virtausvastusta ja syntyy männän liikettä vastustava voima.

Vaimenninrakenteita on useita erilaisia. On myös säädettäviä vaimentimia, joiden vaimennusvoima muuttuu automaattisesti tai kuljettajan ohjaamana. Näistä vaimentimien tarkemmasta rakenteesta ja toiminnasta toisaalla.

Jatka opiskelua seuraavasta kohdasta.